Thuis » Robert Pattinson: Van Twilight tot The Batman

Advertentie

Robert Pattinson: Van Twilight tot The Batman

Robert Pattinson, geboren op 13 mei 1986 in Londen, is een veelzijdige Britse acteur die bekend staat om zijn unieke en boeiende rollen in diverse films en televisieprojecten. Hij brak door in de filmindustrie met zijn rol als Edward Cullen in de populaire Twilight-saga, waarin hij een vampier speelde die verliefd wordt op een menselijk meisje. Zijn talent en charme hebben hem vervolgens naar verschillende andere rollen geleid, waaronder de hoofdrol in de film “The Batman”, waarin hij de iconische superheld vertolkt.

Pattinson begon zijn acteercarrière op jonge leeftijd in het theater, maar het was zijn rol als Cedric Diggory in “Harry Potter and the Goblet of Fire” die hem internationale erkenning bracht. Zijn deelname aan de Twilight-saga katapulteerde hem naar wereldwijde faam en maakte van hem een ​​van de meest begeerde acteurs in Hollywood.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie