Thuis » Nicki Minaj: Van Mixtapes tot Superster

Advertentie

Nicki Minaj: Van Mixtapes tot Superster

Nicki Minaj, geboren als Onika Tanya Maraj op 8 december 1982 in Trinidad en Tobago, is een van de meest invloedrijke en succesvolle vrouwelijke rappers van de 21e eeuw. Haar opmerkelijke carrière begon in de straten van Queens, New York, waar ze haar rapvaardigheden verfijnde en bekendheid verwierf door haar mixtapes.

Minaj brak door in de mainstream muziekscene met haar debuutalbum “Pink Friday” in 2010, dat meteen een commercieel succes werd en haar een enorme aanhang bezorgde. Haar kenmerkende stijl, die wordt gekenmerkt door snelle rapflows, kleurrijke personages en gedurfde teksten, maakte haar al snel tot een icoon in de hiphopwereld.

Na het succes van “Pink Friday” bracht Minaj een reeks van hitalbums uit, waaronder “Roman Reloaded”, “The Pinkprint” en “Queen”, die allemaal hoog op de hitlijsten belandden en haar status als een van de meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van haar tijd bevestigden.

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie